Kedden nagy forgalomra számíthat az M1-esen és az 1-es főúton

A honvédség új harckocsijainak szállítása miatt kedd estétől katonai konvoj halad át több forgalmas útszakaszon - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel. A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű.
Domokos Erika, 2020. július 21. kedd, 06:20
Fotó: MTI Fotó / Koszticsák Szilárd

Tervezetten kedd este 10 óra és szerda reggel 6 óra között szállítják a Magyar Honvédség új Leopard 2A4 harckocsijait Hegyeshalom határátkelőhelytől az M1-es autópályán a 67-es számú kihajtó felé, az 1-es számú főúton a tatai laktanyába.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai szállítmányokat, mivel méretük és sebességük, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását az konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják - írta a HM.

A HM korábbi közleménye szerint a Leopard 2 A4 típusú harckocsikból 12 darabot vásárolt a Magyar Honvédség. A magyar terepszínnel és felségjelzéssel ellátott járművek érkeznek meg most Magyarországra. A katonai jármű A7+ változatából 44 darabot rendelt a honvédség, ezek várhatóan 2023-ra készülnek el.

HOZZÁSZÓLÁSOK