Kedden tartja soron következő, novemberi kamatdöntő ülését az MNB Monetáris Tanácsa, piaci elemzők egybehangzó véleménye szerint a testület októberhez hasonlóan nem változtat az alapkamat 1,35 százalékos szintjén. Az egy hónappal korábbi kamatdöntő ülés után az elemzők egyetértettek abban, hogy legalább 2016 végéig változatlan maradhat a magyar jegybanki alapkamat.

Csütörtökön hozza nyilvánosságra a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az államháztartás idei első tízhavi részletes adatait. A november első hetében közzétett előzetes adatok szerint az államháztartás központi alrendszere októberben 138,4 milliárd forint többlettel zárt, ami egyrészt a korábban felfüggesztett több száz milliárdos uniós transzfer részbeni megérkezésének, másrészt a megnövekedett adóbevételeknek köszönhető. Az első tízhavi deficit 816,2 milliárd forint volt, ami az egész évre várt - júniusban 892,4 milliárd forintra megemelte - deficit 91,5 százaléka. Tavaly október végén az államháztartás halmozott hiánya 809,6 milliárd forint volt.

Pénteken közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a keresetek szeptemberi alakulását. Augusztusban 5,4 százalékkal magasabbak voltak a havi átlagkeresetek, mint egy évvel korábban, a közfoglalkoztatottak nélkül számolva 5,9 százalékos volt a növekedés. Idén az első nyolc hónapban a nettó és a bruttó keresetek egyaránt 3,7 százalékkal emelkedtek. A közfoglalkoztatottak átlagkereseti adatait figyelmen kívül hagyva a nemzetgazdaságban 3,8, ezen belül a vállalkozásoknál 3,6, a költségvetés területén 4,1, a nonprofit szervezeteknél pedig 3,0 százalékkal nőttek a keresetek. A fogyasztói árak 0,2 százalékos mérséklődése mellett a reálkereset 3,9 százalékkal emelkedett január-augusztusban.