Kedden tartja októberi kamatdöntő ülését a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa. Szeptemberben az elemzői várakozásoknak megfelelően nem változtatott a jegybanki alapkamaton a monetáris tanács, az irányadó ráta változatlanul 0,90 százalék. A tanács várhatóan októberben is változatlanul hagyja az alapkamatot.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) publikálja a kiskereskedelem augusztusi alakulásának második becslését. Az első becslés alapján a forgalom a nyers adat szerint 5,8, naptárhatástól megtisztítva 4,3 százalékkal nőtt augusztusban az előző év azonos időszakához képest. Az előző hónapban, júliusban 2,9, naptárhatással kiigazítva 3,9 százalékos volt a forgalom növekedése.

Az Államadósság Kezelő Központ 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciót tart, 20 milliárd forint tervezett mennyiségben.

Németországban délelőtt megjelenik az Ifo gazdaságkutató októberi konjunktúraindexe. A mutató szeptemberben az augusztusi 106,3 pontról 109,5 pontra emelkedett, ami meglepetést okozott, a CIB elemzői szerint ez alapján a német cégek bő két éve nem voltak ilyen optimisták a gazdaság helyzetével kapcsolatban, mint szeptemberben. Októberre szintén stagnálást várnak az elemzők.

Az USA-ban délután a Conference Board gazdaságkutató intézet teszi közzé az októberi fogyasztói bizalmi indexét. Szeptemberben 2007 augusztusa óta a legmagasabb szintre emelkedett a fogyasztói bizalom az Egyesült Államokban, a mutató 104,1 pontra nőtt az augusztusi 101,8 pontról. Az elemzők októberre csökkentést várnak, 102 pontra.