A Díjnet közleménye szerint a csatlakozást követően az NKM Áramszolgáltató közel 800 ezer ügyfele rendezheti villamosenergia-számláit a Díjneten keresztül. Az NKM Áramszolgáltató Bács-Kiskun, Békés, Csongrád megyében, valamint Pest megye déli körzeteiben rendelkezik a legtöbb ügyféllel, ám 2017 június elsejétől, az országos egyetemes szolgáltatói engedély megszerzését követően egyre több ügyfelük van az ország más területein is.

Az áramszolgáltatón kívül további 12, Budapesten is szolgáltató partnercég számláit kezeli a Díjnet, a gáz-, víz-, csatorna-, távhő- és hulladékszállítási szolgáltatók mellett a legnagyobb távközlési cégek, valamint három biztosító társaság számlái is elérhetők a társaság rendszerén belül - idézi az MTI Garamszegi Tamást, a Magyar Posta és a Takarék Csoport közös tulajdonában álló Díjnet Zrt. vezérigazgatóját.

Tavaly a Díjnet nettó árbevétele 658,3 millió forint volt, adózott nyeresége 45,67 millió forintot ért el, 2016-ban a nettó árbevétel 603,13 millió forint, az adózás utáni nyereség 65,9 millió forint volt. Tavaly a Díjneten keresztül megvalósított fizetési tranzakciók összege 43,7 milliárd forint volt, 2016-ban 32,1 milliárd forintot tett ki.

Fotó: Napi.hu/Szabó Dániel