A Magyar Fürdőszövetség 2018. május 10-11-én tartotta tisztújító közgyűlését a budapesti Aquaworld Resortban, ahol a választmányi és szakbizottsági tisztségek mellett választották meg a szövetség új ügyvezető elnökét, Boros László Attilát, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatóját - írja a Trend FM.

Az új elnök programja, hogy négy témára koncentrálna: ezek a fenntartható fürdőüzemeltetés, a kommunikáció, a partnerség és a lobbi, valamint a kutatás és innováció. Fontosnak tartja, hogy élő kormányzati kapcsolatokkal lobbizzanak egy, a nemzeti turizmusfejlesztési célokhoz illeszkedő, önálló fürdőfejlesztési programért. A fürdők napi működésére vonatkozó jogszabály 1996. óta nem változott, fontos, hogy elérjék a szakmailag már előkészített, új jogszabály hatályba léptetését, létrehozva ezzel a 21. századhoz méltó szabályozási környezetet.

Ez utóbbi lehet, nem lesz nehéz, mivel egy őszi turisztikai konferencián maga Orbán Viktor miniszterelnök mondta azt, hogy a jövőben fejleszteni akarják az egészség- és a fürdőturizmust Magyarországon.

A következő négy évben Boros László Attila kilobbizná, hogy a gyógyászati célú fürdőbelépők és a fürdőgyógyászati kezelések társadalom-biztosítási társfinanszírozását növeljék, valamint a jelenleg 27 százalékos áfakulcsot csökkentsék majd. Utóbbi így megegyezne a vendéglátásban és a szálláshely-szolgáltatásban alkalmazott adóteherrel. Emellett javítani szeretné a Fürdőszövetség szolgáltatásait saját tagjaik részére, és hatékonyabb kommunikációval erősítené a hazai fürdőkultúra ismertségét, elismertségét a hazai lakosság körében.

A kép forrása: Pixabay.