Kegyetlenül elhúzódhat az urnazárás

Négy éve is rengeteg átjelentkező várt a Bocskai úton, most két és félszer annyian vannak. Zárásig pedig nem jönnek eredmények.
Szász Péter, 2018. április 8. vasárnap, 19:51
Fotó: MTI Fotó

A XI. kerületben található Bocskai István Általános Iskolában üzemelő szavazókörnél hatalmas az átjelentkező szavazók sora, a rengeteg ember miatt a szokásosnál is jobban elhúzódhat majd a mostani választás - írja az Index.

Bornemissza Anna, választási bizottsági elnök is erre utalt, mikor arról beszélt, hogy négy éve is fél 9-kor zárt a szavazókörük, pedig akkor csak négyezer átjelentkező volt, most pedig több mint tízezren vannak. Most aki este hétkor beállt a sorba, azt még engedik szavazni, és könnyen lehet, hogy csak este 9-10 körül zárnak az urnák. Négy éve például hivatalosan este 9-kor jelentette be Pálffy Ilona, hogy minden szavazókör bezárt.

Ez azt is jelenti, hogy amíg az utolsó szavazó le nem adta a voksát, a Nemzeti Választási Iroda nem fogja nyilvánosságra hozni az eredményeket. Ehelyett majd az utolsó urna zárása után öntik ránk az eredményeket, mégpedig feltehetően rögtön egy eléggé előrehaladott feldolgozottsággal.

A kép forrása: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt.

HOZZÁSZÓLÁSOK