Kelendő a magyar bárány

A korai húsvét miatt a bárányok iránti élénk keresletre és áremelkedésre számítanak a juhtenyésztők a külpiacokon, ennek köszönhetően a tavaly megtorpant növekedés ismét beindulhat az ágazatban - írta a Magyar Idők szerdán.
Domokos László, 2018. január 17. szerda, 07:29
Fotó: Reuters

Idén igazán jó szezonra számítanak. A szokottnál korábban, március végén lesz húsvét, és március közepére csak néhány uniós tagállamban lesznek eladásra kész fiatal állatok, ezért a felvásárlók várhatóan drágábban veszik majd át a magyar gazdaságokból kikerülő bárányokat. A húsvéti tradíciók miatt a fogyasztás vélhetően az idén is élénk lesz, és az árak is tovább emelkednek majd március végéig - mondta Hajduk Péter, a Magyar Juh- és Kecsketenyésztők Szövetségének ügyvezető igazgatója a lapnak.

A magyar állattartók évente 650-700 ezer bárányt adnak el az EU-ban, húsvét környékén ennek a huszonöt-harminc százaléka kerül piacra.

Hajduk szerint jó közepes évet hagyott maga mögött az ágazat: az év első fele minden szempontból gyengén sikerül, az időjárás és a piaci körülmények sem voltak kedvezők, majd az év második felében az árak növekvő pályára álltak. A drágulás egészen az év végéig kitartott, sőt a várakozások szerint idén is folytatódik - írta a Magyar Idők.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2018.01.17 10:27

Nem véletlen, sok a kiváló tulajdonságokkal rendelkező igazi magyar birka.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html