Kiadták 2021-es kéményseprési rendet

Elkészítette és kiadta jövő évi sormunkatervét a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete - írja a Katasztrófavédelem.
Szász Péter, 2020. december 8. kedd, 08:52
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A tizenhét megyét átfogó ellátási területen megyei bontásban, településenként látható, hol, melyik hónapban végzik kötelező tűzmegelőző munkájukat a kéményseprők. A pontos időpontról tizenöt nappal a munkát megelőzően minden társasházi lakóközösség külön értesítőt kap.

A katasztrófavédelem hivatalos honlapja mellett hamarosan egyre több önkormányzat honlapján is olvasható az erről szóló tájékoztatás, hiszen a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete december 4-én eljuttatta ezeket a terveket az ellátási területéhez tartozó valamennyi, a sormunkában érintett település polgármesteréhez.

A kéményseprők nem érkeznek automatikusan minden házhoz. A családi házas kistelepüléseken és a városi egylakásos ingatlanokban élőket a tulajdonos hívása nyomán keresik fel. Nekik tehát időpontot kell egyeztetniük ahhoz, hogy a törvényben előírt gyakoriság szerint, ingyenesen felülvizsgálják náluk az ingatlan égéstermék-elvezetőit.

A sormunkatervet itt tudja megnézni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gondolkoggyunk, 2020.12.08 18:20

Kéményt sepertetni csak ott kötelező, ahol a házban vállalkozó lakik, mert szeretett kormányunk a jogszabályokat sikerült úgy csűrte-csavarta, hogy ha pl a COVID miatt megszűnik az asszony munkahelye és kínjában beáll pl biztosítási ügynök vállalkozónak, a következő percben csengetnek a kéményseprők, hogy ide a tíz ezer forint kéményseprési díjat, mivel amit te szerény családi háznak hittél, az valójában egy vállalat székhelye, márpedig a törvény van rá, hogy minden vállalati székház köteles minden évben kéményt sepertetni (háromszoros áron) .
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html