Kemény nyarunk lesz - itt a friss meteorológiai jóslat

Milyen lesz az idő a nyáron? Az InfoRádiónak Hoffmann Lilla, az Országos Meterológiai Szolgálat éghajlati szakértője válaszolt.
Szász Péter, 2017. június 7. szerda, 16:48
Fotó: Napi.hu

Az Országos Meterológiai Szolgálat elemzése szerint a hűvös, havas április ellenére a tavasz melegebb és az előzetes adatok szerint szárazabb volt a szokásosnál.

Az előrejezés szerint meleg, száraz nyárra számíthatunk - írja a portál.

"Tavasszal melegebb volt a szokásosnál, de kimondottan melegnek nem számít - ez a 12. legmelegebb tavasz az meteorológiai mérések 1901-es kezdete óta.

Még azzal együtt sem került a lista élére, hogy sorra dőltek meg a melegrekordok. Április elején több is született, Békéssámsonban például április 2-án 26,3 Celsius-fokot regisztráltunk, másnap pedig Edelényben a csúcshőmérséklet elérte a 27 fokot, amivel új országos napi rekord született."

A tavasz 119 milliméter esőt hozott a három hónap alatt, ami nagyjából 16 százalékkal marad el az éves átlagtól. Az elmúlt évek nyarai meglehetősen melegek voltak, és a középtávú európai előrejelzés alapján 2017-ben is inkább melegebb és a szokásosnál szárazabb nyárra számíthatunk.

HOZZÁSZÓLÁSOK