BUX
38643

Keményen nekimentek Magyarországnak az uniós testületben (frissített)

Több civil szervezet képviselője bírálta Magyarországot az alapvető jogok korlátozása miatt az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottságának (LIBE) csütörtöki ülésén, amelynek fő témája a jogállamiság magyarországi helyzete volt.

Dzindzisz Sztefan, 2017. december 7. csütörtök, 10:19

Az európai uniós alapértékek veszélyben vannak Magyarországon, a kormány szisztematikusan meggyengítette a fékek és ellensúlyok rendszerét - jelentette ki a brüsszeli meghallgatáson Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke az MTI tudósítása szerint.

Polyák Gábor, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője hangsúlyozta, az országban létezik még szabad sajtó, azonban nincs sajtószabadság. Rámutatott, utóbbi fogalom "sokkal többet jelent, mint néhány bátor újságíró és szerkesztőség harcát". (Soros alapítványa olyat lép, amit a kormány nem csinál utána.)

Reagált a Fidesz

A mai brüsszeli meghallgatás a nyomásgyakorlás újabb eszköze, amelynek egyetlen célja, hogy eltávolítsa hazánkat a Soros-terv útjából és megtörje a magyar kormány bevándorláspolitikáját. Egyszerűen le akarják járatni, meg akarják büntetni Magyarországot, mert nem akarja betelepíteni a migránsokat - reagált a hírre a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség.

Érkezzen bármekkora nyomásgyakorlás is, a Fidesz-KDNP a magyar emberek oldalán áll, mindent meg fogunk tenni, hogy megvédjük az országot - olvasható Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató közleményében.