Tízezer kémény került a katasztrófavédelemhez januártól

2021-től hat település kéményseprőipari ellátása került át a katasztrófavédelemhez, amely így már 2681 településről gondoskodik.
Szász Péter, 2021. január 4. hétfő, 15:27
Fotó: Pixabay

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Sátoraljaújhely és Mogyoróska, Békés megyében Békéssámson, valamint Csongrád-Csanád megyében Csanytelek, Felgyő, és Székkutas immár a katasztrófavédelem ellátási területéhez tartozik.

Az összesen huszonkétezer lakost számláló településeken mintegy tízezer kémény működik. A változást mind a hat településen a közszolgáltatói szerződések lejárta indokolta - írja a hatóság.

Budapest, Fejér és Vas megye kivételével jelenleg tizenhét megyében dolgoznak a katasztrófavédelem kéményseprői. A szakemberek feladata a fűtési rendszerek biztonságos működésének ellenőrzése, a kémények műszaki állapotának rendszeres felülvizsgálata és a kémények tisztítása.

Automatikusan csak a társasházakba és lakásszövetkezeti ingatlanokba érkeznek a kéményseprők. A családi házakhoz kizárólag a lakók kérésére, egyeztetett időpontban mennek ki a szakemberek, ez magánszemélyeknek továbbra is ingyenes.

HOZZÁSZÓLÁSOK