BUX
38822

Kenőpénzek miatt vizsgálják Farkas Flóriánékat

Az Országos Roma Önkormányzatnál(ORÖ) történtek miatt Tényi István, a Nemzeti Nyomozó Főügyészség ügyésze tett feljelentést. A rendőrség hivatali vesztegetés gyanúja miatt indított nyomozást - értesült a Romnet.hu.

Napi.hu, 2016. március 5. szombat, 12:13

Tényi a feljelentést amiatt tette meg, mert Hegedüs István, az ORÖ Farkast követő elnöke egy sajtótájékoztatón lejátszott egy felvételt január végén, amin Farkas Flórián fizetést ajánlott egy képviselőnek, hogy Hegedüs megbuktatása mellett szavazzon. Az egyik ORÖ képviselő is arról beszélt egy botrányos közgyűlésen, hogy három évre ígértek neki havi 350 ezer forintot Farkas emberei, ha a megfelelő módon szavaz - idézi a portál.

A lap korábban az írta, a kormány fizeti ki Farkas embereit: a 47 fős Országos Roma Önkormányzat mintegy fele kap mentori kinevezést egy - elvileg - hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatását segítő uniós programban. A 250 ezres havi fixet éppen az a csapat kapta, amely nem támogatta a szervezet Farkassal szembeforduló vezetését, hogy feltárja az ORÖ Farkas Flórián elnöksége idején elkövetett gazdálkodási szabálytalanságait.

Komoly háttérmunkát sejtenek

Hosszú ideig Farkas Flórián és szövetségesei vezették az ORÖ-t, az ez idő alatt történt pénzköltésekkel, kifizetésekkel, projektekkel kapcsolatban tucatnyi vizsgálatot folytat jelenleg is a NAV, a minisztériumok, illetve az EU. Farkas miniszterelnöki biztos lett, így a roma önkormányzat vezetését nem folytathatta, azt Hegedüs István és emberei vették át. Először gyakorlatilag Farkas embereiként működtek, döntési lehetőségek nélkül. Később, hogy az előző vezetés ügyei rájuk ne omoljanak, szembefordultak Farkas Flóriánnal: saját kézbe vették a döntéseket, többször Farkas akaratával, érdekeivel ellentétes döntéseket hoztak, visszaéléseket tártak fel.

Ezáltal nemkívánatos személyek lettek, így Farkas különböző pénzek, szerződések ígéretével próbált folyton annyi ORÖ-képviselőt maga mellé állítani, hogy leválthassa Hegedüst, saját embereit ültetve az önkormányzat élére.

Ez végül sikerült Farkaséknak, olyannyira, hogy a gazdasági- és hivatalvezetők állítólag éppen azok az emberek lettek az új ORÖ-vezetésben, akiknek nevéhez köthető az összes, EU, NAV, és minisztériumok által vizsgált és kifogásolt pénzeltüntetős projekt - állítja a Romnet.hu