Kényelmetlenség várható a Lánchíd felújításánál: megszólalt Karácsony Gergely

Harminckét évvel a legutóbbi felújítás után, kilenc év tétlenséget követően a Lánchíd újjászületésének folyamata újabb szakaszába lépett. A közbeszerzési eljárás lezárult, a nyertes cég nettó 18,8 milliárd forintért újítja fel Budapest és Magyarország egyik legfontosabb kulturális örökségét és szimbólumát. Az ütemterv szerint a munkálatok 2021 február végén kezdődnek, és 2023 őszére fejeződnek be - írta a főpolgármester Facebook posztjában.
K. Kiss Gergely, 2021. január 18. hétfő, 21:40
Fotó: Napi.hu

A híd mintegy másfél éves lezárása kétségtelenül okoz majd kényelmetlenséget a közlekedésben, igyekszünk ezt pontos és rendszeres információkkal és átgondolt közlekedésszervezéssel enyhíteni. Bízom benne, hogy a budapestiek egyetértenek abban, hogy a Lánchíd megújulása megéri ezeket a kényelmetlenségeket - olvasható a posztban.

Egy dolog persze még hiányzik: hogy a kormány tartsa az egy évvel ezelőtt tett ígéretét, és odaadja végre a megígért 6 milliárd forintot a felújításra. Persze, ha rajtuk múlna, megint húzódna, halasztódna az ügy, ahogy az elmúlt két ciklusban. Márpedig a híd felújításáról a kormányzati megszorítások és a kormányzati szószegés ellenére sem mondhatunk le. Ezért a Főváros biztosítja a munkálatok elkezdéséhez szükséges fedezetet. Azon dolgozunk, hogy Budapest a 150. születésnapját igazán szép közös ajándékkal köszönthesse: a megújult Lánchíddal.

HOZZÁSZÓLÁSOK