Kilépett egy képviselő a DK parlamenti frakciójából

Kilépett a Demokratikus Koalíció (DK) parlamenti képviselőcsoportjából Székely Sándor - szúrta ki a parlament honlapjáról a 24.hu. A kilépés még a karácsony előtti utolsó munkanapon, december 21-én történt, másnaptól független képviselőként folytatja a munkát Székely.
Domokos László, 2018. december 27. csütörtök, 16:12
Fotó: Pixabay

Székely Sándor a DK és a Szolidaritás megállapodásának révén került fel a Gyurcsány-párt listájára, onnan szerzett parlamenti mandátumot - írta a portál.

Az immár független honatya 2011-ben kezdett el politizálni, részt vett az Egymillióan a sajtószabadságért (Milla) által szervezett tüntetések szervezésében - olvasható a parlament oldalán található önéletrajzában. Aztán pár hónap múlva megalapította a Magyar Szolidaritás Mozgalmat, aminek máig ő az elnöke.

2013-ban az Együtt egyik alapítója volt, a 2014. őszi önkormányzati választáson a párt listájáról bejutott bejutott a Fővárosi Közgyűlésbe, majd hamar kilépett az Együttből, függetlenként folytatta a munkát, 2017 végén pedig mint a Szolidaritás Mozgalom elnöke kötött megállapodást a DK-val, ennek eredményeként lett a tavaszi parlamenti választás után országgyűlési képviselő.

Így már 9 független képviselő van a parlamentben, noha az áprilisi választáson csak Mellár Tamás szerzett függetlenként mandátumot. Csakhogy azóta a Jobbik szétszakadt (négy képviselője vált ki a frakcióból), az LMP-ből kiléptek hárman, míg Párbeszéd-frakcióból egy embert vált ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK