Képzéssel segíti a kormány a nőket

Az önkormányzatok, illetve konzorciumaik pályázhatnak arra a 9 milliárdos keretre, amelyet a nők atipikus munkavégzését és foglalkoztathatóságát segítő képzésekre ad a kormány.
Domokos Erika, 2017. május 15. hétfő, 15:17
Fotó: Napi.hu

Képzéssel támogatja a kormány a nők foglalkoztatottságát, a programra az önkormányzatok május 19-től adhatnak be pályázatot a források kimerüléséig vagy legkésőbb 2018. május 21-ig - közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára egy rendezvényen az MTI tudósítása szerint.

Egyenként 150-200 millió forintra pályázhatnak az önkormányzatok, illetve olyan konzorciumok, amelyekben az önkormányzatok a konzorciumvezetők.

Az Emmi tájékoztatása szerint a nők atipikus munkavégzését és foglalkoztathatóságát 9 milliárd forinttal támogatja a kormány.

Központokat hoznak létre, amelyekben a nők olyan képzéseken vehetnek részt, amelyek a rugalmas munkaerőpiaci elhelyezkedésüket segítik. A kezdeményezés partnerei lesznek a helyi munkaadók és a helyi civil szervezetek is - tette hozzá Novák. Az adatok alapján Magyarországon a nők foglalkoztatottsága felzárkózik az európai uniós átlaghoz, azonban a kisgyermeket nevelő édesanyáké elmarad az uniós átlagtól.

A család nemzetközi napja alkalmából rendezett Dolgozó szülők napja a GE munkatársainak önkéntes kezdeményezése. Az érdeklődők a rendezvényen előadásokon vehetnek részt, szakemberektől kaphatnak tanácsot a munka és a magánélet sikeres összehangolására, illetve a vezetők is megosztják velük tapasztalataikat - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK