Kérni kell a 98 százalékos különadó visszatérítését

Aki már benyújtotta a 1053 K jelű bevallást a különadóról, és esetlegesen meg is fizette, külön kérelemre visszakapja ezt az összeget az állami adóhatóságtól.
NAPI, 2011. május 8. vasárnap, 10:41
Fotó:

A végkielégítések 98 százalékos különadójáról szóló jogszabály visszamenőleges hatályát az Alkotmánybíróság pénteken semmisítette meg.

Az adózók 2011. május 5-éig 1 milliárd és 81 millió forint különadót fizettek meg, összesen 481 magánszemély nyújtott be ilyen bevallást. Ha valaki május 20-áig lett volna köteles benyújtani a bevallást, vagy megfizetni az adót, de még nem fizette meg, akkor már nem köteles benyújtani a bevallást, illetve nem kell az adót megfizetnie - mondta Honyek Péter, az adóhivatal szóvivője a Kossuth Rádiónak.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy aki már fizetett, annak külön kérelmeznie kell a visszatérítést. A pontos eljárást jelenleg alakítják ki, a jövő héten tart erről tájékoztatót az adóhatóság. Általánosan az ügyintézési határidő 30 nap az állami adóhatóságnál.

Tekintettel arra, hogy ez magas összeg, illetve az Alkotmánybíróság határozatára, feltehetően soron kívül fog eljárni az adóhatóság - mondta a szóvivő.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

nyugger, 2011.05.08 11:51

@megalodon: Azt mondta Lázár (Gázár, Lézer - amelyik tetszik) János, hogy az Alkotmánybíróság a jog alapján döntött a nép (értsd: Fidesz) ellenére, hát üzenem ennek a felkapaszkodott senkiházinak: Vajon egy bíróságnak, még ha az Alkotmánybíróság is, mi alapján kellene dönteni, ha nem a jog alapján, te nagyon hülye frakcióvezető (most még)? Vagy a Fidesznek van külön kódexe, (narancs)sárga könyve (mint Mao-nak vörös könyve, Kadhafi-nak zöld könyve) ami a nem létező harmadik utat vázolja (vizionálja)? Vagy a képviselő úr is a gumiszobába készül focista jelenlegi főnökének szobatársául? Esetleg Gratz-ba...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2011.05.08 11:19

Hát ne nagyon kéregesd vissza, mert addig fognak perelni meg a tévében mutogatni, mint kulák amig be nem fizeted !!! Örülj, hogy befizetted és lekerültél a listáról !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html