Késedelmes fizetés: középmezőnyben Magyarország

Magyarország az európai uniós tagállamok között a középmezőnyben helyezkedik el a késedelmes fizetéseket tekintve, az egy év alatt lebonyolított összes üzleti forgalom 4 százalékát kell leírni késedelmes vagy nem teljesített fizetés miatt - ismertette az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője a szervezet keddi budapesti fórumán.
MTI, 2013. november 19. kedd, 12:59
Fotó: Napi.hu

Szűcs Tamás hangsúlyozta: a késedelmes fizetés Európa-szerte komoly problémát okoz, az unió 28 tagállamra kivetítve 2013-ban a késve fizetések összege eléri a 340 milliárd eurót. Ez az EU éves költségvetésének több mint kétszerese - tette hozzá.

Magyarország távolról sem tartozik a legrosszabbak közé, a többi országhoz képest átlagos helyzetben van - mutatott rá Szűcs Tamás. A fizetésképtelenség miatt csaknem félmillió munkahely veszett el Európában, a vállalkozások közel hatvan százaléka küzd likviditási problémával - tette hozzá.

Az Európai Bizottság által a késedelmes fizetések felszámolásáért szervezett tanácskozás célja az, hogy a hazai kis- és középvállalkozások (kkv) megismerjék a Magyarországon idén júliusban hatályba lépett uniós irányelv által biztosított jogokat és lehetőségeket - mondta a képviseletvezető.

HOZZÁSZÓLÁSOK