Késik a kéményseprés? - Szakmai háború dúl

A kéményseprők szakszervezete szerint vélhetően nem sikerült tavaly év végéig mindenütt elvégezni az előírt biztonsági ellenőrzéseket és munkákat a kémények körül, mert óriási a szakemberhiány. A katasztrófavédelem tagadja a vádat.
Napi.hu, 2017. január 11. szerda, 09:19
Fotó: Napi.hu

Szinte biztosra veszi a kéményseprők szakszervezete, hogy az óriási szakemberhiány miatt tavaly év végéig nem sikerült elvégezni minden előírt munkát a kémények tisztítása körül - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből. Főként azokban a megyékben és településeken vannak gondok, ahol az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vette át a kéményseprés szervezését.

Az OKF az érdekvédők szerint közmunkások kiképzésével próbál enyhíteni a kéményseprőhiányon, az ezzel kapcsolatos képzések összesen 850 millió forint közpénzt kiadásával járhatnak. Az így kiképzett dolgozók szaktudása és tapasztalata persze közelében sem lesz a régi szakikénak.

A katasztrófavédelem szóvivője szerint valamennyi előírt munkát képesek határidőre elvégezni. Valóban van szakemberhiány, ezért próbálnak új dolgozókat felvenni. Vizsgálják annak lehetőségét is, hogyan lehet közmunkásokat kiképezni kéményseprőnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK