Kész a felsőoktatási törvény tervezete - a HÖOK demonstrál

Elkészült és felkerült a kormány honlapjára a nemzeti felsőoktatási rendszerről szóló törvény tervezete, az ezzel kapcsolatos véleményeket október 23-ig lehet eljuttatni a Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz (Nefmi).
NAPI, 2011. október 18. kedd, 17:00
Fotó:

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szerint nem történt előrelépés a minisztérium vezetőivel folyatott keddi megbeszélésen, a szervezet ezért megtartja az október 27-re, az oktatási államtitkárság épülete elé hirdetett demonstrációját. Nagy Dávid, a HÖOK elnöke az MTI-nek azt mondta, a lényegi dolgokban továbbra sincs egyetértés.

Tovább folytatódnak az egyeztetések a törvény két legvitatottabb pontjáról, a hallgatói szerződésekről és az önköltséges képzésről a Nefmi és a HÖOK között - közölte Réthelyi Miklós szakminiszter és Hoffmann Rózsa államtitkár. A HÖOK egyik kifogása az volt, hogy nem biztosítanak biztos állást a szerződéskötéssel a hallgatóknak. Hoffmann szerint a most nyilvánosságra hozott törvény tervezete megengedő ezzel kapcsolatban, tehát az állam köthetne a jövőben ilyen szerződéseket a hallgatókkal. Réthelyi az önköltséges képzésről azt mondta, hogy tudomásul kell venni, az államnak megfontoltan kell a támogatásokat biztosítania, "hitelből nem tudunk élni".

HOZZÁSZÓLÁSOK