Kész a második kerítés, nem lesz harmadik

Elkészült a második kerítés a magyar-szerb határ teljes, 155 kilométeres hosszán. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára az InfoRádiónak elmondta, hogy a két kerítés a legnagyobb nyomást is képes lesz elhárítani és kibírni, ezért nincs szükség harmadik kerítés építésére.
Domokos László, 2017. április 28. péntek, 18:54
Fotó: Napi.hu

Fogvatartottak és a büntetés-végrehajtás hivatásos dolgozói építették a teljes magyar-szerb határszakaszon a második kerítést - közölte Kontrát Károly.

Ezzel megerősítettük a határvédelmet, így jelentősen csökken a magyar határra nehezedő nyomás, mivel elkerülik a magyar-szerb határt a migránsok - jelentette ki az államtitkár, aki szerint fel kell készülni arra, hogy az eddigieknél is nagyobb migrációs nyomás alá kerül Magyarország.

A most átadott 155 kilométer hosszú szakasz 4,8 milliárd forintba került. Március 28-e óta illegálisan senki nem tudta átlépni a a magyar-szerb határt.

Kontrát Károly szerint nem tervezik harmadik kerítés felállítását, mert úgy látják, hogy a második kerítés - kiegészülve a jogi határzár megerősítésével - a legnagyobb nyomást is képes lesz elhárítani és kibírni.

HOZZÁSZÓLÁSOK