A választáson a több baloldali párt és civil szervezet által támogatott jelölt úgy fogalmazott, hogy Veszprém eddig a királynék városaként volt ismert, mostantól "a józan ész városa".  A veszprémiek sárga lapot adtak a kormánynak, megüzenték, hogy nem fogadják el "az ország kirablását, a felelősségre vonás nélküli állami bűnözést, sok millió ember elszegényítését".

"Érzem a felelősséget, a hatalom igazi kritikusa leszek" - jelentette ki Kész Zoltán a sajtótájékoztatón. A választás győztese hangsúlyozta: "megvan az erőnk ahhoz, hogy megváltoztassuk az országot", hozzátéve, a veszprémi választók megmutatták Magyarországnak, hogy nem kell félni.

Erős gazdaság teremthet erős nemzetet, ehhez pedig demokrácia és szabadság kell - mondta. Úgy fogalmazott: Veszprém bátor város és - utalva arra, hogy április 12-én újabb időközi országgyűlési képviselő-választást tartanak -, hozzátette, most átadják a stafétabotot Tapolca, Ajka és Sümeg szavazóinak.

Elmondta azt is, hogy telefonon gratulált neki Navracsics Tibor uniós biztos - a körzet előző képviselője - és Némedi Lajos, a választásokon induló Fidesz-KDNP-s jelölt, és arról egyeztettek: közösen fognak tenni azért, hogy a veszprémi választási körzethez tartozó 25 település prosperáljon a jövőben.