Az Otthon melege programra a kormányzat eddig 36 milliárd forintot költött, s a pályázatok felhasználásával több mint 300 ezer háztartás korszerűsítésére nyílt lehetőség - idézte fel az eddigi eredményeket az államtitkár. A háztartási gépcsere alprogram lezárása után újranyitják a konvektorcsere programot, amelyre május 20-tól lehet pályázni.

A kétmilliárdos keretösszegű programban a jelentkezők a költségek maximum 60 százalékára, maximum 750 ezer forintra pályázhatnak. A feltételek részletes kiírása mától elérhető - mondta az államtitkár.

A kiállítás megnyitóján György László, az ITM Gazdaságstratégiáért és Szabályozásért felelős államtitkára arról beszélt, hogy áprilisban 6 milliárd forintos támogatási csomag meghirdetésével folytatódik az építőipari kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítését segítő pályázati program, amelynek keretében tavaly két körben már 16 milliárd forintnyi, technológiaváltást szolgáló beruházások támogatásra írtak ki pályázatokat.

A tárca az elmúlt 10 hónapban építésgazdasági stratégiát dolgozott ki, ez áprilisban kerül a kormány elé. A stratégiai összeállításánál folyamatosan konzultáltak az érdekképviseletekkel, szakmai szövetségekkel annak érdekében, hogy az megfelelően szolgálja a legfőbb célt: az ágazat szereplői ki tudják elégíteni a magyar gazdaság megrendelésállományát - fogalmazott György László.

A tét nem kevesebb, mint hogy a következő öt évben 53 százalékkal kell bővíteni a kibocsátási volument, azaz az elmúlt két évet kell megismételnie az építőiparnak a 2500 milliárdos megrendelésállomány teljesítéséhez - tette hozzá.