Budapesten szerdán este 10 órakor rendkívül erős, az előre jelzettnél intenzívebb havazás kezdődött. Rövid idő alatt nagy mennyiségű hó esett, ezért Klug Lajos, az FKF Zrt. vezérigazgatója éjféltől elrendelte a legmagasabb, hármas készültségi fokozatot.

Az éjszaka folyamán változó intenzitással és területi eloszlásban tovább havazott. Az FKF mérései szerint csütörtök hajnalig a budai hegyvidéken 13 centiméter hó esett, a pesti városrészben ennél kevesebb.

Mint írták, központi ügyeletük folyamatos kapcsolatot tart a BKK fődiszpécserével.

Az FKF - amíg havazik - az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszain, az autópályák bevezető szakaszain, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon dolgozik. A mellékutak megtisztítását csak a főutak rendbe tételét követően kezdik meg.

Az FKF közleményében azt írta, hogy a fővárosban ismét téli útviszonyok uralkodnak, ezért minden Budapesten közlekedőtől fokozott türelmet és körültekintést kérnek. Kérték az ingatlantulajdonosokat is, hogy az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat tisztítsák meg a gyalogos balesetek elkerülése érdekében.