Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az aktívum 597 millió euróval több az előző negyedévéinél és 49 millió euróval meghaladja az egy évvel korábbit is. A tavalyi negyedik negyedévhez képest az áruforgalmi többlet 184 millióval 374 millió euróra nőtt, a szolgáltatások kereskedelméből eredő aktívum 1,785 milliárd eurós összege szerény 9 millió euróval emelkedett negyedéves összehasonlításban, de 342 millió euróval nőtt az egy évvel korábbihoz képest - idézi az MTI.

Az ország külső pénzügyi helyzetének alakulását jellemző átfogó mutató, a folyó fizetési mérleg és a tőkemérleg együttes egyenlegéből számolt finanszírozási képesség 2,148 milliárd euró többletet mutatott az első negyedévben, ami több mint háromszorosa a 2017. negyedik negyedévi 672 millió eurónak és 875 millió euróval több az egy évvel korábbinál. Az MNB adatai szerint a fizetési mérleg magasabb többlete mellett ebben az uniós átutalások 1,113 milliárd eurónyi összege is szerepet játszott, miután két év után először lépte át az 1 milliárd eurót, 667 millióval több az előző negyedévinél és 815 millió euróval az egy évvel korábbinál.

A szezonális hatások kiszűrésével a finanszírozási képesség első negyedévi mutatója 1831 millió euró többletet jelez, ami a negyedéves GDP 5,6 százalékának felel meg a tavaly negyedik negyedévi 1,8 és az egy évvel korábbi 5,0 százalék után.

A fotó forrása: Shutterstock