Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Guller Zoltán szerint a Michelin és a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésének köszönhetően hétfőn Budapesten lesz az európai gasztronómia egyik legrangosabb eseménye, az európai Michelin Guide díjátadó ünnepség, ahol öt ország - köztük Magyarország - megtudja, mely éttermeik érdemelték ki a Michelin-csillagot.

A magyar turizmus rekordokat dönt, és a cél az, hogy Magyarország felkerüljön a gasztroturisták térképére is. A gasztronómiai turizmus egyre inkább felértékelődik a világ turizmusában. Azt tapasztalni - mondta a vezérigazgató -, hogy egy térség gasztronómiai kínálata meghatározó lehet az utazási döntés meghozatalánál.

Ehhez ez a mostani esemény is hozzájárulhat, hiszen a magyar sajtó mellett spanyol, olasz, görög, francia, német és brit újságírók is érkeznek, akik "hírünket viszik a világban" - közölte.

Brüsszel után Budapest

Guller felhívta a figyelmet arra, hogy az európai Michelin Guide kiadvány budapesti bejelentése azért is különleges, mert eddig csak egyszer, tavaly tartottak hasonló eseményt, akkor Brüsszelben. Budapest így a második állomása a rendezvénysorozatnak, ami fontos elismerés, ráadásul nem is az első, hiszen a Bocuse d'Or is nagy siker volt - mondta.

Vasárnap kezdődik

Guller jelezte: büszkék arra, hogy otthont adhatnak ennek az eseménynek is. A programok már vasárnap elkezdődnek, a Magyar Turisztikai Ügynökség egy zártkörű szakmai napot szervez, ahol Európa négy Michelin-csillagos séfje magyar sztárséfekkel közösen tart mesterkurzust a Belvárosi Piacon.

Olyan alapanyagokkal dolgoznak ezen az eseményen a séfpárosok, mint például a kacsamáj, tokhal, ponty és a nyúl, vörös káposzta, cékla; ezekből készülnek az ízekben gazdag, a magyar gasztronómia által inspirált fogások.

Guller elmondta azt is, hogy az eseményre a magyar gasztronómiai szervezeteket és a legelismertebb séfeket hívták meg, de a legfontosabb vendégek a fiatal tehetségek.

A hétfői gálavacsorára Európa legjobb séfjei közül több mint 100 érkezik a magyar fővárosba, hogy együtt köszöntsék a Michelin család új tagjait.