Két takarékszövetkezet növelte részesedését az FHB-ban

A B3 Takarékszövetkezet és a Fókusz Takarékszövetkezet - tőzsdén kívüli ügylet keretében - megvásárolta az A 64 Kft. teljes részvénycsomagját az FHB Jelzálogbankban. Ezzel a lépéssel a takarékszövetkezetek tovább növelték a már korábban meglévő részesedésüket.
Napi.hu, 2016. október 14. péntek, 18:11
Fotó: Napi.hu

Vida József, a B3 Takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője a részesedésszerzés kapcsán hangsúlyozta: a sikeres szövetkezeti integráció nem valósulhat meg a szövetkezetek szerepvállalásának és pozícióinak erősítése nélkül. Ezzel a lépéssel lehetővé válik, hogy a szövetkezeti szempontok a korábbiaknál jobban érvényesülhessenek a szövetkezeti hitelintegrációhoz tartozó FHB Csoportban, mindezzel segítve a közös integrációs célok elérését.

Sebestyén István, a Fókusz Takarékszövetkezet ügyvezetője az integráció jövője szempontjából fontos lépésnek nevezte a tulajdoni hányad megszerzését, mivel az integrációban meglévő szinergiák kihasználásával erősebb és koncentráltabb üzleti alapokra építkezhetnek a következő időszakban.

Az új tulajdonosok kiemelték, hogy a tranzakció az FHB Jelzálogbank szempontjából is kedvező, hiszen átlátható, kiszámítható tulajdonosi hátteret valamint kiemelkedő növekedési lehetőséget biztosít a pénzintézetnek a részvényesi érték megőrzése és erősítése mellett.

HOZZÁSZÓLÁSOK