Két településen rendeznek ma időközi választást

Két településen rendeznek ma időközi önkormányzati választást: a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisszekeresen polgármestert, a dél-baranyai Kovácshidán polgármestert és képviselőket is választanak.
MTI, 2016. december 11. vasárnap, 08:26
Fotó: Napi.hu

Kisszekeresen az időközi választást a korábbi polgármester, Szigeti Bertalan Árpád lemondása miatt tartják. A választásra jogosult 460 helyi lakos öt független induló és a Magyar Munkáspárt jelöltje közül választhatja ki a Fehérgyarmathoz közeli, mintegy 560 lakosú kistelepülés új önkormányzati vezető tisztségviselőjét.

Kovácshidán polgármestert és képviselőket választanak, mert a község képviselő-testülete szeptemberben felosztatta magát. A polgármesteri posztért négyen indulnak: hárman függetlenek, egy jelölt pedig a Magyar Munkáspárt színeiben indul. A négy képviselő-testületi helyre tizenegy független jelölt aspirál. A 287 lakosú község választási névjegyzékében 210-en szerepelnek. Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

Vasárnap még egy időközi települési önkormányzati választást tartottak volna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatakon, miután a képviselő-testület szeptemberben feloszlatta magát. A helyi választási bizottság ki is írta az időközi választást december 11-ére, azonban a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság november végén eljárási hiba miatt megsemmisítette a képviselő-testület határozatát, mert az önfeloszlatásról döntő ülésen a képviselők nem szavaztak a napirendi pontokról. A helyi választási bizottság ezután visszavonta a választás kiírásáról szóló határozatát, amelyet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Választási Bizottság és a Debreceni Ítélőtábla is helybenhagyott.

(Képünk illusztráció.)

HOZZÁSZÓLÁSOK