Kéthavi jutalom a vámosoknak

Az éves jutalomkeret 80 százalékával gazdálkodhat a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) az év végi kifizetéseknél - jelentették be egy mai sajtótájékoztatón.
Böröcz Petra, 2004. december 13. hétfő, 11:12
Fotó:

A szervezet munkatársai teljesítmény-arányosan közel kéthavi fizetésüket kapják meg még karácsony előtt. Ennek feltétele az volt, hogy november végéig a VPOP érje el az éves bevételi előirányzat 89 százalékát. A vámbevételek terén 90,65 százalékos (38,5 milliárd forint), a jövedéki adók terén pedig 89,44 százalékos (591,8 milliárd forint) volt az első 11 hónap teljesítése.

A pénzügyminiszter első sorban azzal indokolta a száz százalékosnál kisebb jutalomkeretet, hogy a csatlakozást követő hetekben az informatikai rendszer problémái komolyabb fennakadásokat okoztak.

Jövőre átalakul a VPOP jutalmazási rendszere, megszűnik az év végi juttatás, ennek összege a negyedéves juttatásokba épül be. A következő évre az ideinél 16 milliárd forinttal több, vagyis 677,7 milliárd forint jövedéki adóbevételt és összesen 10 milliárd forint vámbevételt irányoz elő a költségvetési tervezet.

HOZZÁSZÓLÁSOK