Plusz kétmilliárd megy a budapesti eucharisztikus kongresszusra

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megrendezésével összefüggő eszközbeszerzésekre, működési, szervezési és lebonyolítási feladatokra 1 milliárd 957 millió forintot hagyott jóvá a kormány.
Németh Géza, 2020. március 13. péntek, 14:32
Fotó: Napi.hu

A Magyar Közlönyben megjelent határozat kiemeli, hogy a kormány elismeri a Magyar Katolikus Egyház kiemelkedő szerepét a hitéleti programok és beruházások megvalósításában, ezért támogatja a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megrendezését. A közel 2 milliárd forintos támogatást a Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kapja.

A kormány 2016-ban már jóváhagyott egy 19 milliárd 454 millió forintos programot - a kongresszushoz kapcsolódóan - templomok felújítására. További 1,5 milliárdot 2017-ben az esemény hungexpós rendezvényeire.

A legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg egy másik határozat is, amely a központi költségvetés Helyi önkormányzatok támogatása című fejezeten belül létrehozott egy Bölcsődei kiegészítő támogatás címet. Erre nyomban rá is utalt 102 millió forintot. Ez a bölcsődei pótlék emelésének és kiterjesztésének ellentételezését szolgálja.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK