Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Bagdy Gábor és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettesek által jegyzett javaslat szerint a kiviteli tervek elkészítéséhez, valamint a műszaki előkészítési, szakértői feladatokhoz szükséges pénzt a rekonstrukció tervezett véghatáridejének tarthatósága miatt fővárosi forrásból szükséges megelőlegezni.

Ezek várható költsége nettó kétmilliárd forint, amit a fővárosi önkormányzat a 2016-os költségvetése terhére saját forrásból biztosítana. A javaslat szerint a projekt megvalósítása során felmerülő költségek uniós támogatásból vagy más külső forrásból történő finanszírozása esetén a lehívott támogatást a BKV Zrt. köteles lenne a fővárosi önkormányzatnak átutalni.

Jön a fővárosi központi közbeszerzési kft.

Tarlós István főpolgármester, Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes és Kocsis Máté önkormányzati és rendészeti tanácsnok közös előterjesztésének elfogadásával a testület január elsejével alapíthatja meg - a fővárosi közbeszerzések koordinációja, egységes lebonyolítása és minőségbiztosítása elősegítése érdekében - az új egyszemélyes gazdasági társaságot Fővárosi Közbeszerzési Lebonyolító és Minőségbiztosító Kft. néven. A társaság törzstőkéje hárommillió forint lesz, a cég létrehozásához 245 millió forintos működési forrást biztosítanak. Az ügyvezetésre Kádár Attilát javasolják, aki a munkájáért havonta 900 ezer forintot kapna. A társaság az ügyvezetővel együtt 23 dolgozóval - átmenetileg a Főpolgármesteri Hivatal épületében - kezdheti majd meg működését.

Az első, átmeneti időszakban a kft. az önkormányzat és a Főpolgármesteri Hivatal közbeszerzési feladatait látja majd el. A társaságnak és a fővárosi intézményeknek ebben az időszakban feladatuk lesz a fővárosi egységes közbeszerzési rendszer kidolgozása is.

Az önkormányzat, valamint a Főpolgármesteri Hivatal a társasággal közbeszerzési eljárás lefolytatása nélkül szerződést köt majd a közbeszerzési feladatok ellátására. Ezt követően, a cég látja majd el az önkormányzat, a Főpolgármesteri Hivatal, valamint az összes érintett és bevonható intézmény közbeszerzési feladatait.

A fővárosi önkormányzat és a Főpolgármesteri Hivatal esetében a 100 millió forintos értékhatárt elérő vagy meghaladó közbeszerzéseket a cég bonyolítja majd le. A fővároshoz tartozó cégek esetében az értékhatár 300 millió forint lesz. A szervezet végzi majd a nem általa lebonyolított beszerzések, szerződések és szerződésmódosítások indokoltságának vizsgálatát, minőségbiztosítását, szabályosságának ellenőrzését és tanúsítását is.