Kétórás a sor a röszkei határátkelőnél

Továbbra is intenzív a forgalom a röszkei határátkelőhelyek kilépő oldalán - tájékoztatta Szabó Szilvia, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap délelőtt az MTI-t.
Domokos László, 2017. július 9. vasárnap, 10:11
Fotó: Napi.hu

A röszkei autópálya-átkelőhely kilépő oldalán a személyautóknak és a buszoknak egyaránt két órát kell várakozniuk. A közúti átkelő kilépő oldalán egyórás a sor.

Az utazóknak Szerbia felé célszerű másik határátkelőt választaniuk. A magyar és szerb állampolgárok használhatják az ásotthalmi, a tiszaszigeti és a bácsalmási közúti határátkelőhelyet. Ezek naponta 7 és 19 óra között tartanak nyitva. Emellett a hercegszántói és tompai átkelő folyamatosan igénybe vehető.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és a várható várakozási időkről a www.police.hu oldal határinfó rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

A rendőrség a következő hetekben a forgalom további erősödésére számít, hiszen Nyugat-Európából a vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig pihenni indulnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK