"Kétségbeesett próbálkozás" - reagált Rétvári az egészségügy problémáira

Hány dolgozó hiányozik az egészségügyből? Így tömöríthetnénk ellenzéki képviselők írásbeli kérdését Balog Zoltán emberi erőforrás miniszterhez. A Balog helyett válaszoló Rétvári Bence államtitkár szakszerű, a napi drámákat okozó hr-krízis megoldását előremutatóan segítő, konstruktív válasza: " ...az aggodalom kampányfogás, egy reménytelen helyzetben lévő párt kétségbeesett próbálkozása".
Szepesi Anita, 2018. február 7. szerda, 11:56
Fotó: Shutterstock

Az egészségügyből hiányzó dolgozók, orvosok és szakdolgozók szakmánkénti és megyénkénti számát, valamint a külföldre távozottak létszámát firtatták Balog Zoltán emberi erőforrás miniszterhez írott kérdésükben Heringes Anita és Gúr Nándor MSZP-s képviselők.

A Rétvári Bence államtitkár által jegyzett veretes válasz ezúttal sem okoz csalódást, nézzük csak:

"Kormányzásuk ideje alatt Önök 6 ezer egészségügyi dolgozót fosztottak meg a munkájától, és elvettek egy havi bért minden egészségügyi dolgozótól, így az egészségügy humánerőforrás helyzetéért való aggodalmuk hiteltelen és nem más, mint kampányfogás, egy reménytelen helyzetben lévő párt kétségbeesett próbálkozása."

A további részleteket a múlt bűneiről, a Fidesz sikereiről és arról, hogy mit gondol Rétvári a jövőről itt olvashatják.

A válsz végén az is kiderül, nincs olyan jogszabály, ami megyénként meghatározná a szükséges egészségügyi intézményi létszámot, így erre vonatkozó adatgyűjtés sem létezik. Úgy tűnik, a - valójában be nem tartott - szakmai minimumfeltételekben meghatározott létszámigények és azok valós adatokkal való összevetése, majd az eredmény összesítése, a kérdés kapcsán fel sem merül.

Ha a magyar egészségügy nemzetközi mércével mért eredményeire lenne kíváncsi, arról itt tájékozódhat, ha netán a magyar statisztikákat is szívesen böngészné, azt itt teheti meg.

Képünk forrása: Shuttestock.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lauda, 2018.02.08 10:47

@henker: Alá is tudod támasztani amiket leirkálsz , vagy csak csupán mocskolódni vagy képes ????!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

henker, 2018.02.08 10:23

Mocskos fideszmaffia, csak lopni tud, semmi mást. Ennyire hülye és alkalmatlan még senki se volt a kormányzáshoz. Semmi szakértelmük nincs, csak a színtiszta hülyékböl álló Habony trollok közleményeit tudják visszaböfögni minden szakmai problémára.
Amint bukik a fideszmaffia, az összes tagját börtönbe kell vágni és örökre kitiltani a közéletböl.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

atombandi, 2018.02.07 12:59

a kerdes jogos, a sukedteles a szokasos. a fidesz eszrevehetne, hogy a szamonkeres egyik alapja az ellenzeki partok kerdesei. azert vannak oda bekuldve a parlamentbe, hogy a kormanyt szamonkerjek az allampolgarok neveben. ez nem "ketsegbeesett probalkozas", hanem az allampolgarok altal elvart minimum szamonkerese...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html