2016. májusban:

  • A kivitel értéke 7,6 milliárd euró (2387 milliárd forint), a behozatalé 6,9 milliárd euró (2157 milliárd forint) volt.

2016. májusban az egy évvel korábbihoz képest:

  • Euróban kifejezve az export értéke 6,3, az import 2,9 százalékkal nőtt.
  • A külkereskedelmi aktívum 259 millió euróval nőtt, és 730 millió eurót tett ki. (Az egyenleg értéke 25 millió euróval alacsonyabb az első becslésben közölt értéknél.)
  • A gépek és szállítóeszközök volumene a kivitelben 10,3, a behozatalban 6,6 százalékkal bővült. Az importoldalon a legnagyobb forgalmú villamos gépek behozatalának és kivitelének volumene egyaránt 10 százalék fölötti mértékben nőtt - a közelmúlt kapacitásbővítő beruházásai miatt. Az exportban meghatározó közúti járművek mindkét irányú kereskedelme 10 százalék alatti mértékben bővült. Importban a németen kívül a spanyol reláció erősödött leginkább, exportban a német, az izraeli, illetve az egyesült államokbeli. A híradástechnikai termékek importja hatodával, exportja negyedével bővült új beruházások, növekvő vevői igények folytán. Ezen termékkörnél döntően a Hollandiából feladott termékek behozatala emelkedett, illetve a Németországba irányuló kivitel. Az általános rendeltetésű ipari gépek kivitele 10 százalékot meghaladóan bővült, meghatározóan a légkondicionáló berendezések, továbbá a folyadékszivattyúk forgalomnövekménye következtében. Az irodagépek forgalma mindkét irányban megközelítőleg hatodával nőtt - az automatikus adatfeldolgozó gépek kereskedelmének bővülése folytán.
  • A feldolgozott termékek exportvolumene 11, importvolumene 14 százalékkal nőtt. A műanyag-alapanyagok importvolumene, valamint a műanyag termékek, illetve az illóolaj, illat- és tisztítószerek mindkét irányú kereskedelme ötödével-hatodával bővült. Több mint egyharmaddal nőtt a szerves vegyi termékek, főként a nem denaturált alkohol kivitele, legnagyobb értékben Lengyelországba. A vas és acél importvolumene negyedével, a fémtermékek mindkét irányú forgalma közel hatodával lett több. A szakmai, tudományos ellenőrző műszerek kereskedelme - mindkét irányban - ugyancsak kétszámjegyű mértékben bővült. Ennél a termékkörnél behozatalban a német, kivitelben a francia reláció növekedése volt számottevő. A ruházati cikkek és öltözék-kiegészítők, illetőleg a lábbelik behozatalát továbbra is erőteljes emelkedés jellemzi - az élénkülő kiskereskedelmi forgalommal összhangban.
  • Az energiahordozók importvolumene 6,6 százalékkal nőtt. A kőolaj és kőolajtermékek importvolumene hatodával lett több. A természetes és mesterséges gáz behozatala csaknem 10 százalékkal mérséklődött - a forintárak közel 40 százalékos csökkenése mellett. A kisebb részarányú villamosenergia-behozatal importvolumene 10 százalék körüli mértékben csökkent.
  • Az élelmiszerek, italok, dohánytermékek exportvolumene 8,5, az importé 7,3 százalékkal emelkedett. A cukorimport több mint kétszeresére nőtt, többnyire a kubai nádcukor-behozatal miatt. Az élő állat mindkét irányú kereskedelme közel harmadával nőtt - az élő szarvasmarha forgalomnövekedése következtében. A hús- és húskészítmény behozatala negyedével, kivitele hatodával emelkedett (behozatalban a sertéshús, kivitelben főleg a baromfihús forgalombővülésének eredményeként). A gabona- és gabonakészítmény exportja kismértékben, importja közel harmadával visszaesett, mindkét irányban jórészt a kukoricaforgalom csökkenése miatt. A zöldségfélék, gyümölcsök kivitele hatodával nőtt - javarészt a tartósított zöldségexportnak köszönhetően.
  • Az EU tagállamaiba irányuló kivitel volumene 12, az onnan érkező behozatalé 9,1 százalékkal emelkedett. A többlet 242 millió euróval nőtt, és 843 millió eurót tett ki. Az export 81, az import 77 százalékát bonyolítottuk le ebben a viszonylatban.
  • Az EU-n kívüli országokkal folytatott kereskedelemben a kivitel volumene 1,2, a behozatalé 8,9 százalékkal nőtt. A külkereskedelmi mérleg ebben a viszonylatban 17 millió euróval javult, és 114 millió eurós passzívumot mutat.