Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Fákat döntött ki a viharos erejű szél Egerben kedd délután, villám csapott egy melléképületbe, több helyen vizet kellett szivattyúzni - közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Tankóné Antal Erika szerint tizenöt-húsz bejelentés is érkezett a katasztrófavédelem megyei ügyeletére, főként fák kidőlése miatt. A lejtős belvárosi Csiky Sándor utcában a csapadékvíz-elvezető rendszer nem volt képes elvezetni a lezúduló víztömeget, az esővíz buzgárszerűen tört fel az aknafedeleknél.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye több településén is károkat okozott a keddi vihar - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Dojcsák Dávid tájékoztatása szerint a Miskolchoz közeli Kistokajban egy családi házba csapott a villám, emiatt kisebb tűz ütött ki, de senki sem sérült meg.

Csenyétén egy lakóház tűzfalát rongálta meg a nagy szél, itt sem sérült meg senki. Gagyvendégiben egy kidőlt fa rongált meg egy telefonvezetéket, Gagyapátiban a viharos szél miatt az útra került faágak okoztak fennakadást a közlekedésben.

Mi jöhet még?

Az OMSZ szerint este még összességében több helyen alakulhatnak ki zivatarok, heves zivatarok, nagyobb számban a Dunától keletre. Heves zivatart legnagyobb eséllyel felhőszakadás (rövid idő alatt 20-30 mm-t meghaladó csapadék), kisebb eséllyel átmeneti, a 70km/h-t meghaladó szélrohamok, jégeső kísérhet - olvasható az OMSZ honlapján.

A nagyobb képért kattintson!

Késő este északnyugat felől egy hidegfronthoz kötődve alakulhatnak ki ismét szórványosan gyors mozgású, viharos lökésekkel kísért zivatarok.

Szerdán napközben az északkeleti határ közelében van esély egy-egy zivatar kialakulására.

A front környezetében az éjszakai órákban a Dunántúlon - zivatartól függetlenül - 60-70 km/h feletti széllökésekre is számítani kell - figyelmeztet az OMSZ.