Kevés a magyar pénz Romániában

A tavaly szeptemberi adatok szerint több mint 5400 magyar érdekeltségű cég működött Romániában, melyek jegyzett tőkéje 427 millió dollár, vagyis még mindig alacsonyan tőkésített vállalkozásokról van szó. A cégek terjeszkedését pedig korlátozta a tőkehiány - mondta Márk Péter a Corvinus Rt. igazgatója Marosvásárhelyen a Napi Gazdaság és az erdélyi Krónika című lap Befektetési Boom Romániában III. konferencián.
Diószegi József, 2006. március 23. csütörtök, 08:40
Fotó:

A Corvinus három program keretében támogatja a külföldi befektetéseket ezek közül a Szülőföld-program Kárpátok-régió tőkeprogramot ajánlotta a konferencia résztvevőinek figyelmébe az igazgató, aki elmondta, hogy ennek során 10, illetve száz millió forintos befektetést hajtanak végre, amely hangsúlyozottan a magyar lakta területek munkahelyteremtésének célját szolgálja.
Gál László a Malév kelet-európai és mediterrán értékesítési szervezetének igazgatója pedig azt jelentette be, hogy a nyári szezonban napi négyre emeli a Malév bukaresti járatainak számát, amely egyébként az egyik legdinamikusabban fejlődő desztinációja a Malévanak. A magyar légitársaság összesen öt romániai városba: Bukarest, Temesvár, Constanca, Kolozsvár és Martosvásárhelyre közlekedtet járatokat. A magyar légitársaság az elmúlt évben 150 ezer utast szállított Románia és Magyarország között.
Szabó Sándor a romániai Sapard ügynökség vezérigazgatója kiemelte, hogy még rengeteg pénz van náluk és lehet pályázni. A vezérigazgató elmondta hogy a 2007-et követő időszak első három évében 5 milliárd eurót kell szétosztaniuk vidékfejlesztésre, amelyben kiemelt szerepet kap a falusi turizmus támogatása.

HOZZÁSZÓLÁSOK