Kevesebb gond lehet az élelmiszerekkel

A téli, szezonális élelmiszerlánc- ellenőrzések tapasztalatai alapján javult az élelmiszerforgalmazók szabálykövetése, a legtöbb probléma továbbra is a higiéniai feltételek biztosításával volt, ugyanakkor csökkent a nyomon követhetőségi hiányosságok aránya - ismertette Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára kedden sajtótájékoztatón.
Dzindzisz Sztefan, 2017. december 19. kedd, 12:28

A termékek minőségét és összetételét érintő szabálytalanságot a tavalyihoz hasonlóan, az ellenőrzések 2,2 százalékában találtak az ellenőrök - mondta Zsigó.

December első két hetében több mint 2200 létesítményt kerestek fel az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek, legnagyobb arányban forgalmazó helyeket. Zsigó Róbert hangsúlyozta, hogy az élelmiszerlánc-ellenőrzések nem csak a vásárlók érdekeit szolgálják, de a tisztességes hazai termelők és a minőségi magyar termékek piaci pozíciójának védelmét is - írja az MTI. (Roham a magyar boltokban - ezt keresik a vásárlók.)

HOZZÁSZÓLÁSOK