Június végén a mobiltelefon-előfizetések száma 11,9 millió volt a statisztikai hivatal szerint. A telefonbeszélgetések időtartamának több mint háromnegyede mobiltelefonokról indított hívásokból származott. Miközben a kábeles és más, helyhez kötött VoIP alapú telefonálás egyre népszerűbb, a vezetékes vonalak száma tovább csökkent - 100 lakosra alig 30 vezetékes fővonal jutott.

A piac lassú telítődésére, a készülékcserék eltolódására és a céges, illetve háztartási költések visszafogására utal, hogy a mobiltelefon-előfizetések száma egy év alatt 24 ezerrel csökkent. Ezen belül a havidíjas előfizetések száma ismét emelkedett, de ez sem tudta ellensúlyozni a feltöltőkártyás szegmens 452 ezres visszaesését.

Az internet-előfizetések száma 1 év alatt 548 ezerrel gyarapodott, már majdnem elérte a 3 milliót; 54 százalékuk a széles sávú technológiához kötődik. A mobilinternet-előfizetések száma meghaladta az 1 milliót.

Az internetpiac bővülése folytatódott: a második negyedévében 403 szolgáltatót regisztrált a hivatal, ami 18-cal több, mint egy évvel korábban. A piac koncentrált, 16 cég tudhatja magáénak az előfizetések 90 százalékát.

A vezetékes internet két legjelentősebb típusa közül éves viszonylatban a kábelhálózatos előfizetések 11 százalékkal gyarapodtak, az xDSL-előfizetések száma kismértékben csökkent. A széles sávú (kábeltévés és xDSL) internetre történő előfizetések száma egy év alatt 4 százalékkal nőtt.

Az internetszolgáltatásokból származó nettó árbevétel a második negyedévben meghaladta a 33,7 milliárd forintot, ami az előfizetői akciók (például ingyenes hónapok) és a díjak mérséklődése miatt folyó áron 6 százalékkal kevesebb volt az egy évvel korábbinál.