Kezdődhetnek a Volános sztrájkok?

A busztársaság szakszervezetei közös sztrájkbizottságot hoznak létre.
NAPI, 2009. augusztus 28. péntek, 12:02

A Volán-társaságoknál működő négy reprezentatív szakszervezetet tömörítő Volán Szakszervezetek Együttműködési Fóruma közös sztrájkbizottság létrehozását kezdeményezte - közölte a fórum szóvivője az MTI-vel. Az összefogás szándékát az gyorsította fel, hogy a kormány nem volt hajlandó tárgyalóasztalhoz ülni a szakszervezetekkel a közösségi közlekedés átalakításáról szóló határozat végrehajtásával kapcsolatban.

A fórum megalakulásáról szóló közlemény szerint az eredményesebb érdekvédelem és hatékonyabb értékérvényesítés összehangolására hozta létre az Autóbusz-közlekedésben és Személyszállításban Dolgozók Uniója (ADU), a Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ), a Liga Közlekedési Szakszervezetek Ágazati Szövetsége (LKSZSZ) és a Közlekedési Munkástanács Szövetsége (KMSZ).

A négy szakszervezet testületei szeptember 2-án döntenek a közös sztrájkbizottság felállításáról és a további lépésekről. A bizottság megalakítására a fórum szeptember 7-ei ülésén kerülhet sor.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

nuni, 2009.08.28 12:59

Én mint utas sztrájkolhatok? A Körösvolánt "finanszírozom" hónapról hónapra, de az utazási körűlmények szemmel láthatóan nem javulnak, viszont az árak szinte már a fellegeken vannak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html