Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A gyerekek akkor tudnak jól működni, ha az érzelmi üzemanyagtartályuk fel van töltve - ez ilyenkor különösen fontos. Erre az úgynevezett gyerekidőt szokták javasolni. Ilyenkor megmondjuk a gyerekünknek, hogy van 15-20-60 percünk - amennyi épp a rendelkezésünkre áll -, és ezt csak az övé - idézi a szakembert az Infostart.

Olyankor csak arról szól minden, hogy egymásnak tudjunk örülni, nem főzünk kávét, nem vesszük fel a földről a koszos zoknit, nem nyomkodjuk a telefonunkat" - mondta a szakember. Ezt mindig egy gyerekkel csináljuk, és megengedjük, hogy ő irányítson, ő kérje, mit csináljunk vagy játsszunk.

Ilyenkor akár olyan dolgokat is kérhetnek, amik a normál hétköznapokban tiltottak.

- tette hozzá.

A szülőknek is fontos időszak ez

Tisztában kell lennünk az érzéseinkkel, hiszen a gyerek intézménybe kerülése egy ellentmondásos, ambivalens dolog lehet, főként mikor ez először történik meg például a bölcsődében - hangsúlyozta Balogh Fruzsina. Egyrészt megkönnyebbülhet a szülő, hogy "végre lesz egy kis szabadideje is", másrészt el kell gyászolnia egy fontos időszakot. Erre a kapcsolódó nevelésben azt ajánlják, hogy legyen a szülőknek is lehetősége beszélni az érzéseikről - ez egyébként a szülőség minden időszakában fontos.