Milyen protokollt követ Orbán Viktor járvány idején?

Ha sem a magyar miniszterelnök, sem vendéglátója nem beteg, nincs ok a kézfogás mellőzésére - ezt válaszolta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az atv.hu érdeklődésére, hogy van-e protokoll Orbán Viktor miniszterelnök számára a koronavírus veszély idején.
Domokos Erika, 2020. március 13. péntek, 17:25
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán - Igor Dodon moldáv köztársasági elnök és Orbán Viktor Chisinauban 2020. március 12-én.

Magyarországon nincsen protokollvilla, sem kormányfői rezidencia. A miniszterelnök a saját házában lakik a családjával. Amikor megbetegszik, akkor otthon szokott maradni a lakásában - ezt válaszolta Havasi Bertalan az atv.hu felvetésére, miszerint Ludovic Orban román miniszterelnök egy protokolvillába karanténba vonul, egy koronavírus-fertőzött szenátor miatt.

A portál azt is megkérdezte a sajtófőnöktől, hogy Orbán Viktor miniszterelnök milyen protokollt követ, hogy elkerülje a koronavírus fertőzés veszélyét?

Ami a kézfogásokat illeti, ha nincs súlyos fertőzöttség - például Moldovában jelenleg összesen 6 fertőzöttről tudnak - és sem a magyar miniszterelnök, sem vendéglátója nem beteg, nincs ok a kézfogás mellőzésére. De ez mindig egyedi mérlegelés kérdése - válaszolt Havasi Bertalan.

Orbán Viktor csütörtökön Chisinauban, Moldova fővárosában hivatalos látogatáson vett részt, ahol többek közt arról beszélt, hogy az egész Európai Uniónak érdeke, stratégiai partnerségeket alakítson ki a keleti határain fekvő országokkal, így Moldovával is, és hogy tartsa nyitva az uniós tagság és gazdasági együttműködés lehetőségét. A délutáni üzleti fórumon az is elhangzott, hogy közvetlen repülőjárat indulhat Budapest és Chisinau között - tudósított az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK