Tovább folyik a pénz a sportra

Két kézilabda csarnokra 24,7 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány, amit a pénzügyminiszternek azonnal folyósítania is kell. A határon túliak is kaptak bő egymilliárdot.
Németh Géza, 2020. május 21. csütörtök, 09:41
Fotó: Pixabay

A kormány még tavaly ősszel döntött arról, hogy a 2022. évi magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságra épüljön új kézilabda csarnok Szegeden és Tatabányán is. A most megjelent Magyar Közlöny kormányhatározata utasítja a pénzügyminisztert, hogy azonnal utaljon át a szegedi csarnokra 11 milliárd 285 millió, a tatabányaira pedig 13 milliárd 386 millió forintot. Mindkét összeg az idei költségvetés kiemelt beruházások fejezetét terheli.

A 2022-es férfi kézilabda Eb-re tervezett három új sportcsarnokot a Market, a WHB és a Fejér-B.Á.L. építheti fel több mint nettó százmilliárd forintért. A hirdetmény nélküli közbeszerzéseken csak az ajánlattételre felkért cégek tehettek ajánlatot. Emiatt korábban Szabó Tímea párbeszédes képviselő kartellezés gyanújáról beszélt.

Egy másik határozatában a kormány az idei büdzsé Miniszterelnökség fejezetében szereplő, határon túli magyarok programjainak támogatása keretében, a nemzetpolitikai tevékenység támogatására hagyott jóvá 1 milliárd 26 millió forintot.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2020.05.21 11:47

Jut itt pénz mindenkinek, csak azoknak nem akiknek a munkája ezt megtermeli.

Ami a határon túlra megy azt meg köszönik szépen a szomszéd országok kormányai. Naponta röhögik magukat könnyesre Bukarestben, Zágrábban, Belgrádban, Pozsonyban és Ljubjanában, hogy a magyar adófizetők pénzéből fejlődik az országuk.....XDDDD

Mi fizetjük a román, szerb, horvát, szlovén és szlovák focicsapatok fenntartási költségeinek egy részét, csapatokat tart fenn a Magyar Állam ezekben az országokban, fizeti a stadionok fenntartását, építését és a játékosok fizetését, sőt még a pályagondnokét és a jegypénztárosét is...XDDDD

Így is kell...XDDD

Remélem nemsokára beszállunk a kipcsak testvéri országok sportéletébe is és veszünk mongol, azeri, türkmén és a fene se tudja milyen országok focicsapataiból is párat.

Örvendjetek magyarok ! Ezért kell fizetni a 27%-os világbajnok ÁFA-t a boltokba.....jó helyre megy az adótok...XDDDDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html