Kgfb: ekkora emelkedés látszik az első nap kötéseiből

Az év végi kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) kampány első 24 órájának adatai szerint a kötések éves átlagdíja 11 400 forint, szemben a tavalyi első napi 10 400 forinttal, tehát a díjemelkedés 10 százalék körüli - közölte a netrisk.hu internetes alkusz az MTI-vel.
MTI-Eco, 2014. november 4. kedd, 08:17

A szerződések kétharmadát a K&H és az MKB biztosítóknál valamint a Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesületnél (KÖBE - korábban: Közlekedési Biztosító Egyesület) kötötték az ügyfelek, míg egy éve az első három vezető biztosító az első nap után az Allianz, a Posta és a Groupama volt - áll a közleményben.

A közlemény idézi Sebestyén László vezérigazgatót, aki szerint annak ellenére, hogy az év végével lejáró kötelező biztosítások száma közel félmillióval - mintegy 1,5 millióra - csökkent az egy évvel ezelőttihez képest, az idén is több mint 20 ezren kalkulálták ki a jövő évi kgfb-díjukat az első napon a netrisk.hu internetes oldalán.

Kiemelték, hogy az autósok többsége a jelenlegi biztosítójától a következő napokban fogja kézhez kapni a jövő évi - többségében magasabb díjat tartalmazó - díjértesítőjét, így várható, hogy a díjkalkuláció iránt a következő napokban még fokozottabb lesz az érdeklődés.

A közlemény szerint sokan lesznek, akik - bár kalkulálnak - az idén már másik biztosítónál sem találnak majd kedvezőbb ajánlatot.

HOZZÁSZÓLÁSOK