A cég szerint a médiában "helytelenül idézett mondat egyértelműen azt jelenti, hogy a többi piaci szereplőhöz hasonlóan a CBA is kifejtette a véleményét a törvénnyel kapcsolatban.

A magyar üzletláncok (Coop, Reál, CBA) abban tudtak "nehezen összefogni", hogy a javaslattal kapcsolatos véleményüket együttesen kommunikálják. Tudomásuk szerint a törvény a szakszervezetek kezdeményezésére került napirendre.

A közlemény szerint mindazon sajtóorgánummal szemben jogi lépéseket tesznek, amelyek a valóság elferdítésével megsértik a társaság jó hírnévhez fűződő jogait.

Baldauf Lászlót, a CBA elnökét a Heti Válasz friss számában megjelent interjú úgy idézi, más hazai tulajdonú hálózatokkal "még a vasárnapi nyitva tartás korlátozása érdekében is nehezen tudtunk összefogni. (...) Pedig szükséges lenne az erős érdekszövetség a magyar üzletláncok között".

Magyarázkodik a KDNP is

A bevezetés előtt rengeteget tárgyaltam a vasárnapi zárva tartásról, de azzal az úriemberrel soha nem találkoztam és nem is egyeztettem - mondta az Indexnek Semjén Zsolt, a KDNP elnöke.

Baldauf László az ominózus interjújában arról beszélt, hogy a Cooppal összefogva próbáltak tenni a nyitva tartás korlátozása érdekében, bár a két cégcsoport nehezen tudott összefogni, mert megromlott a viszonyuk a Match felvásárlása idején.

A KDNP elnöke szerint a vasárnapokról nem a cégvezetőkkel és a tulajdonosokkal, hanem többek között a kereskedelmi dolgozók szakszervezeteivel tárgyalt, legtöbbet azonban Matolcsy Györggyel kellett beszélnie, aki gazdasági miniszterként már többször visszadobta a javaslatot.

A kereszténydemokrata politikus nem tart attól, hogy a kérdésben egy esetleges ellenzéki népszavazás változást hozhatna. Szerinte a félmillió kereskedelmi dolgozó már kezd ráérezni a szabad vasárnap ízére, a zárva tartás miatt nem történtek elbocsátások, és a kereskedelmi forgalom sem csökkent.