Ki nem találná, hol épül új kerékpárút

Oroszlány város önkormányzata 1,1 milliárd forintot kapott a kormánytól arra, hogy megépítse a Tatabányáig tartó kerékpárutat, az erről szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg.
Németh Géza, 2017. április 11. kedd, 14:25
Fotó: Napi.hu

A kerékpárút 12,8 kilométer hosszúságú lesz, így kilométerenként 80 millió forintba kerül.

A kiindulási pontja Tatabánya és Környe határa, innen Kecskésen át érkezik Oroszlányba, az Által-ér vízfolyás és mellékágainak mentén.

Ha megépül az új út, akkor Oroszlány bekapcsolódik az európai kerékpáros-vérkeringésbe, mivel összeköttetésbe kerül  a már meglévő Tatabánya-Tata-Dunaalmás kerékpárúttal. Ez utóbbi pedig csatlakozik az Európai Kerékpárút Hálózat (Eurovelo) 6. számú nemzetközi kerékpáros-útvonalhoz.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Matheusz86, 2017.04.12 06:51

Egyetértek tarTosPista hozzászólásával. Ráadásul hozzátenném, hogy a Tatabánya-Környe szakasz különösen veszélyes. Emelkedő tetején láthatatlanul becsatlakozó kereszteződés, száguldozó autósok stb. Kell az a kerékpárút. Persze az ár elég soknak tűnik, mert osztrák forrás szerint 1km kerékpárút 125000 ?-ba került 2007-ben (http://ooe.radlobby.at/cms/index.php?id=151), és azért nem volt 10%-os infláció, hogy ezt megdobja duplájára, hogy kijöjjön a 80 millió. Persze ha az általér felett hidak is lesznek, azok is milliós költségek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarTosPista, 2017.04.11 18:15

Nem Kecskésen át, hanem KecskéDen át. És ez azért jó, mert a két városból sokan járnak át a másikba dolgozni és tanulni. A buszközlekedés a buszokkal együtt pedig egy rakás szar.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html