BUX
39138

Ki nem találná, hol szervezünk idén magyar kulturális évadot!

A kormány ma arról döntött, hogy 2015-ben magyar kulturális évadot szervez Oroszországban, ehhez egyúttal 200 millió forintos támogatást is elkülönített.

Napi.hu, 2015. február 10. kedd, 19:42

A magyar kormány mai határozatában döntött arról, hogy 2015-ben magyar kulturális évadra kerül sor Oroszországban, azonban az ehhez kapcsolódó programokat nem a kultúráért felelős miniszternek (ez jelenleg az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán) kell megszerveznie, hanem a külgazdasági és külügyminiszternek (Szijjártó Péter) - még pedig azonnal intézkednie kell - derül ki a mai Magyar Közlönyből.

A kormány arról is határozott, hogy a kulturális évadhoz kapcsolódó programok megrendezéséhez 200 millió forint költségvetési támogatás álljon rendelkezésre. A nemzetgazdasági miniszternek kell gondoskodnia arról, hogy a támogatás fedezete a Külgazdasági és Külügyminisztérium 2015-ös költségvetésében ott legyen.

A kormány ugyanakkor felhívta a külgazdasági és külügyminisztert, hogy a kulturális évadhoz kapcsolódó események megrendezéséről a programok lebonyolítóival külön megállapodásokat kössön.