Ki nem találná, kikből él a magánegészségügy

Idén csúcsot döntöttek a Magyarországra hazalátogató és rövid itt tartózkodásuk alatt magánorvosi szolgáltatást felkereső páciensek száma decemberben, legalábbis a Foglaljorvost.hu online magánorvosi időpontfoglaló oldal tapasztalatai alapján.
Napi.hu, 2015. január 14. szerda, 12:57
Fotó: Stockfresh

A családlátogatás mellett az orvosi szolgáltatások felkeresése a legfontosabb a karácsonyi ünnepekre hazalátogató, külföldön dolgozó magyaroknak. Már novemberben megszaporodtak az egy napra 2-3 szolgáltatást elintézni szándékozók megkeresései, ám december közepén tetőzött azoknak a foglalásoknak a száma, akik a kiszemelt pár napra szerették volna időzíteni aktuális orvosi vizsgálataikat - olvasható a keresőoldal közleményében.

Elsősorban aktuális megelőző, rákszűrő vizsgálatok és kontrollokra foglaltak időpontot, de gyakoriak voltak az aznapra időzített kisebb beavatkozások anyajegylevétel, lézeres kezelések foglalása is. Sokszor felnőtt és gyermek vizsgálatokat is egy időre próbáltak időzíteni a foglalók, mely jelzi, hogy gyermekeik számára is szívesebben foglalnak időpontot a jól bevált hazai szakemberekhez, mint a kinti borsos árú szakorvosokhoz.

A statisztikák szerint 600 ezer magyar dolgozik külföldön, ebből a Foglaljorvost.hu tapasztalatai alapján is több tízezren hazajárnak elintézni orvosi vizsgálataikat.  Az augusztusi és decemberi időszakban immár 2 éve érezhető a keresések és foglalások felfutása. Legnagyobb számban Írországból, Angliából, Németországból és Ausztriából érkeznek a megkeresések.

Foglalások alakulása a Foglaljorvost.hu regisztrációi alapján

Egy-egy rugalmasabb magánorvos igazi nagyüzemet zárt az ünnepek előtti és közötti pár napban. A Foglaljorvost.hu weboldalon elsősorban online foglalások zajlanak, de ebben az időszakban érezhetően megnőtt a telefonos érdeklődések száma is külföldről. Jellemzően a több orvoshoz, több szakterületre időpontot keresők jelentkeznek. Az oldalon megvalósult foglalásokból legalább 1000-1200 időpont, kint élő magyaroktól származott - mondta Straub Fanni, az oldal alapító tulajdonosa.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unortodox, 2015.01.15 11:06

@nemhiszem: valóban jó hír....semmi ne tettek tönkre ..,az a jó hír ,hogy vannak ,akiknek van pénze erre is ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

nemhiszem, 2015.01.14 13:23

@unortodox: valóban jó hír... szétkúrták a tb alapú gyógyellátást, helyette fizethetem az adózott béremből azt az orvost amelyiket az adómból okították ki mindamellett hogy vonják az eü járulékot is. Kicsikét ez így sokba kerül nem gondolod???

El kéne dönteni végre mi az irán, vagy a magán, de akkor hagyjuk az eü járulékot, vagy maradjon a járulék de akkor emberi körülmények között gyógyítsanak
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

unortodox, 2015.01.14 12:59

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html