Ki nem találná, mikor csökken az szja

Megkaphatják a magyarok az egyszámjegyű személyijövedelemadó-kulcsot, de ehhez nem mindegy, kire szavaznak. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek adott interjút.
Szász Péter, 2018. február 23. péntek, 07:13
Fotó: Napi.hu

A kormány nem tett le arról a tervéről, hogy a személyi jövedelemadó jelenleg 15 százalékos kulcsát egy számjegyűre változtassa - idézi a minisztert az MTI.

Akkor lehet újabb nagy adócsökkentést végrehajtani, ha ahhoz rendelkezésre áll minden fontos feltétel, azaz stabilan működő és növekvő gazdaság, javuló munkaerőpiac. Figyelni kell sok más mellett arra is, hogy az ország pénzügyei rendben legyenek, a nehezen megteremtett költségvetési egyensúly ne boruljon fel - mondta.

Az ország teherbíró képességét természetesen minden ilyen döntéskor figyelembe kell venni.

"Ha áprilisban a választóktól megkapjuk az ehhez szükséges felhatalmazást, akkor a következő négy évben is úgy óvjuk majd a költségvetési egyensúlyt, és olyan szigort alkalmazunk az állam pénzügyeiben, mint tettük ezt a mögöttünk hagyott nyolc esztendőben. Csak ez a hozzáállás adhat megfelelő alapot az újabb nagy adócsökkentésekhez."

Varga Mihály a lapnak beszélt arról is, hogy egy európai szakmai felmérés szerint 2010 és 2017 között Magyarországon több mint nyolc százalékponttal csökkent az adóterhelés, egyetlen más uniós tagország sem mérsékelte ilyen mértékben az adókat. Emellett ma Magyarország szedi a második legalacsonyabb személyi jövedelemadót az unióban.

Hozzáfűzte, hogy miközben csökkentek az adók, a bérek emelkedtek, és nemcsak a közszférában, hanem a versenyszférában is, köszönhetően a kormány és az érdekképviseletek hat évre szóló megállapodásának. Ebben a kormány azt vállalta, hogy drasztikus adócsökkenést hajt végre, ha a munkáltatók nagy tempóban emelik a béreket - olvasható a Magyar Időkben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Remete53, 2018.02.26 14:51

@atombandi: Gondolom, ugyanezt a süket dumát nyomtad, amikor 32%-ról 16%-ra csökkentették. Komoly ez bizony,de csak tessék károgni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bahnsteig_Eins, 2018.02.23 16:47

Ja, lesz itt minden csak még egy pár év(tized) meg pár harmad kell hozzá... Addigra meg már nem úgyis mindegy?

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

atombandi, 2018.02.23 16:09

ez az egyszamjegyu szja elegge urban legend. kb folyamatosan mondjak, de sose csinaljak. azt sem gondolom, hogy valami komoly terv lenne ra, mert akkor tobb kriteriumot tudott volna mondani. celdatum, adobevetel, gdp novekedes, valamihez kotni kene, ha komolyan gondoljak. ez szerintem nem megerositette, hogy az lesz, hanem epp ellenkezoleg, valoszinutlenne tette, hogy valaha is megvalosul, hiszen meg aki mondja, az se gondolta at, hogy mikor milyen feltetelek kellenek hozza...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html