Ki nem találná, mire költ a kormány 1,6 milliárdot

Újabb komoly közbeszerzést nyert el a HG 360 Reklámügynökség a Nemzeti Kommunikációs Hivataltól, a cég ezúttal a kormányablakokat népszerűsítheti.
Napi.hu, 2015. november 17. kedd, 19:15
Fotó: Napi.hu

A HG 360 Reklámügynökség Kft. nyerte meg a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) nettó 1,57 milliárd forint (bruttó kétmilliárd forint) értékű közbeszerzését, a cég feladata az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósult, illetve megvalósuló kormányablakok működésének bemutatására és népszerűsítésére vonatkozó kommunikációs kampány lebonyolítása. Ebben az összegben a médiavásárlás, a kreatív tervezés  valamint a gyártással kapcsolatos feladatok megtervezése is benne van - derül ki az Európai Unió közbeszerzési értesítőjéből. A vállalkozás egyedüli ajánlattevőként nyerte meg a NKH gyorsított meghívásos közbeszerzését, az eljárás eredményéről október 12-én döntöttek.

A rendkívüli sürgősséget az uniós pénz mielőbbi elköltésével indokolta a hivatal: a 2007-2013-as uniós időszakban rendelkezésre álló technikai segítségnyújtási keretet (kommunikációs költségek) 2015 végéig lehet felhasználni. A kormányablakok kommunikációs kampányát pedig - a közbeszerzési kiírás szerint - november 15-ig lebonyolítanák. A hivatal szerint ezért volt szükség a gyorsított meghívásos közbeszerzésre.

A HG 360 részt vett a kormányzat egyik vitatott, a migrációs helyzettel kapcsolatos kommunikációs kampányának lebonyolításában is, kétszer nettó 300 millió forintért végezte el a hirdetési feladatokat. A első szerződést júliusban, a másodikat szeptemberben kötötték a céggel. A HG 360 az egyike azon társaságoknak is, amelyek kivehetik részüket az NKH 25 milliárd forint keretösszegű, kormányzati kommunikációs feladataiból. Emellett a a Miniszterelnökség "a magyar reformok működnek" kampányában is részt vett.

A HG 360 a nyilvánosan a Céginfo.hu szerint tavaly 589 millió forint bevételt ért el 5,2 milliós mérleg szerint eredmény mellett. Azt megelőzően 750 milliós bevételt és 372 ezer forintos nyereséget termelt a cég.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Tibi27, 2015.11.18 14:55

@antitroll: "1526. augsztus 29-én a magyar sereg megsemmisítő vereséget szenvedett a Nagy Szulejmán vezette oszmán seregtől."

Hú, basszus! Mekkora igazad van! És ha tudnád, milyen szuperul passzol ide!
Csak kicsit jobban bele kell kotorni a történelembe, hogy lássad az összefüggést!!!

Viszont azt - mivel ő már nem tudja megtenni - Kádár és az őt tisztelők nevében kikérem magamnak, hogy ilyen összehasonlítgatásd tégy!!!
Előtte nézz utána mondjuk, hogy Kádár mekkora magánvagyont halmozott fel illetve hány rokonát, barátját hozta olyan helyzetbe, hogy az állam pénzéből milliókat síboljon el! Oksi? Aztán vonj majd csak párhuzamot a kettő között, ha ilyet találsz!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antitroll, 2015.11.18 14:17

@Bulemia:
1526. augsztus 29-én a magyar sereg megsemmisítő vereséget szenvedett a Nagy Szulejmán vezette oszmán seregtől.

Bulémia!
A fenti történet kb annyira tartozik a hírhez, mint amit írtál. Ha nem tudsz érdemben hozzászólni, akkor a kussolással többre mennél, mint szarrá égetni magadat a izzadságszagú tereléssel.
Azonban ha a Fidesz kormány szösszeneteit rögtön a Kádári rendszerhez hasonlítod az szerintem magáért beszél és elnézésedet kell kérnem. Akkor akár egyet is értek és már értem mit akartál sugallni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bulemia, 2015.11.18 11:09

"A Népszabadság rögtön a puskák után jön"- figyelmeztette az MSZMP Ideiglenes Intéző Bizottságának tagjait 1957 februárjában Kádár János a pártlap munkáját értékelő ülésen."

Ha valaki majd kívánja, megnevezem a forrást is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antitroll, 2015.11.18 10:48

Elsőre stadionra tippeltem volna, de az összeg láttán "csak" kommunikációs kampányra. Bejött...
Nincs új a nap alatt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html