A közlemény szerint a legtöbben a napi 25 eurós, mintegy 7600 forintos árat tartják elfogadhatónak autókölcsönzéskor. A 25-30 eurós értékhatár mintegy tizedük számára megfelelő, míg a 35-40 eurós napi bérleti díjat már csak a válaszadók 7 százaléka tartja elfogadhatónak.

A felmérés szerint a magyarok többsége, 71 százaléka külföldi utazáshoz bérel valamilyen járművet, belföldön csak 23 százalékuk vesz igénybe ilyen szolgáltatást utazáshoz, a fennmaradó 6 százalék pedig egyéb okból, például költözködéshez, vagy saját autója szervizelésének idejére bérel járművet.

A kutatásból kiderült, hogy az autóbérlők mintegy 60 százaléka férfi, és csaknem minden negyedik bérlő a 30-39 évesek közül kerül ki. Leginkább a fővárosban élők bérelnek autót, de a megyeszékhelyeken lakók aránya is elég magas - írták.

A legtöbben, a válaszadók 57 százaléka ritkán, rövid időre kölcsönöz autót, mintegy 28 százalékuk évente legalább egyszer él a lehetőséggel, 8 százalékuk pedig évente többször bérel egy-egy rövidebb időtartamra autót, 4 százalékuk viszont évente akár több hétre is kikölcsönöz valamilyen járművet.

A magyar ügyfeleknek kevéssé számít, hogy az autókölcsönző helyi cég vagy multinacionális vállalat, vagy az, hogy a kölcsönzött jármű csak alapfelszereltségű. Egyelőre az elektromos vagy hibrid meghajtású járművek bérlésének lehetősége sem vonzza a magyar ügyfeleket a felmérés szerint.