Ki nem találná, most épp milyen programot fogadott el kormány

Már régóta létezik "Egészséges Magyarország" program, most már lesz "Egészséges Budapest" program is – derült ki a kormányinfón.
Napi.hu, 2016. június 9. csütörtök, 14:18
Fotó: Napi.hu

A kormány a múlt pénteken tárgyalt az "Egészséges Magyarország" és az "Egészséges Budapest" programokról - jelentette be Lázár János a kormányinfón. Ennek keretében játszótereket - szabadtéri kondipályákat - épít felnőtteknek a kormány a lakótelepen. A Semmelweis Egyetemet (SOTE) a világ oktatási élvonalába emelik - bár erről még az egyetemmel nem is tárgyaltak, ezután veszik fel a kapcsolatot.

Arról is döntöttek, hogy négy kiemelt kórház lesz Budapesten - Honvéd-, Szent László-Szent István- és két új szuperkórház - épül. A két újból az egyik helyszíne ismert, ez Kelenföldön lesz. A Szent János kórház megszűnik pontosabban a szomszédos Kútvölgyi úti kórház veszi át a funkcióit és ide kerül egy új sportorvosi centrum is. A kormány arra is rájött, hogy túl sokan halnak meg Magyarországon - ezért népegészségügyi-szűrőprogramokat indítanak. Ezek bejelentése szeptemberre várható.

HOZZÁSZÓLÁSOK